Pandișpan Victoria

O rețetă tipic englezească, răcoritoare, de vară, simplă. Numai bună pentru când ai poftă de un tort dar nu ai timp să îl faci.

Ce ai nevoie? (Pe lângă o poftă de ceva dulce și prieteni cu care să împarți bunăciunea asta)

– pentru blat

  • 200 gr făină
  • 200 gr zahăr
  • 200 gr unt nesărat
  • 4 ouă medii
  • o lămâie
  • zahăr pudră pentru ornat

Pandispan Victoria

Se amestecă untul lăsat peste noapte sau la temperatura camerei cu zahărul până se formează o cremă pufoasă. Se încorporează ouăle, pe rând. Coaja lămâiei se amestecă cu făina și se adaugă în ploaie compoziției. Se ung două tăvi cu puțin unt și se împarte aluatul în două. (Eu am făcut 2 blaturi împățind ingredientele în două. Am încercat și să fac un singur blat pe care să îl tai la urmă, însă am avut surpriza să nu se coacă la mijloc.) Se pun tavile în cuptorul încins în prealabil la 200C și se lasă pînăce se împrăștie în casă o mireasmă ademenitoare. Sau, mai sigur, testați cu o scobitoare!

– pentru cremă

  • 150 gr zmeură proaspătă sau congelată (sau căpșune)
  • 100 gr gem de zmeură (sau căpșune)
  • 150 ml smântână dulce pentru frișcă
  • 1 lingură de zahăr
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • o păstaie de vanilie Bourbon

Crema se face foarte repede! Se încălzește gemul la foc mic și se adaugă fructele tăiate în două, acoperindu-se cu gemul călduț. Se lasă deoparte. Se taie păstaie de vanilie cu grijă, colectându-se semințele. Se amestecă smântâna cu semințele de vanilie și sucul de la jumătate de lămâie. Se mixează până începe să se lege.

Pe blatul răcit se pune amestecul de gem și fructe (cu grijă, nu ca mine!) apoi crema de frișcă et voila!Pandispan cu fructe

Să o savurați cu plăcere alături de o limonadă! 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s