34 de săptămâni și-o zi (II)

Privesc testul dar nu știu ce văd. nu înțeleg. E un test care ar trebui să arate cu plus? Două liniuțe? Nu puteam să îmi amintesc deși instrucțiunile le citisem de 10 ori. Mă uit în jur, caut ambalajul, caut repede un paragraful cu rezultatele… Negativ. Mă mai uit o dată, da, se vedea clar o liniuță roșie-roșie. Și atât. Înghit în sec, respir, încerc să mă calmez și mă întorc la birou. Ora 16.10 minute. Deci nu a fost să fie… Simt un gol. Un mare gol care mă apasă. Nu pot plânge. Poate chiar nu pot… Dar nu voi duce ideea până la capăt. Zâmbesc ca și cum nu s-a întâmplat nimic și intru în birou. „Haide, zi-mi, așa e că veți avea și voi un bebe?” O privesc cu zâmbetul încremenit pe buze. „Încă nu, mai avem de încercat!” Îmi cere testul să se uite și ea. Mă deranjează insistența, dar dau din umeri, îl aruncasem.

„Cum arăta testul?” Nu înțeleg de ce insistă. E negativ. Îl văzusem cu ochii mei. Încercarea de a mă opune unei licăriri de speranță e inutilă. Îmi spune ceva despre rezultatele fals-negativ, mă întreabă cu câte zile mă aflu în întârziere. Ei, asta-i bună. Păi…încă nu eram. Râde. „Tare nerăbdătoare mai ești. Hai fugi și adu testul!” Plec ca un hoț spre locul faptei, tip-til, încercând să par cât mai dezinvoltă și nepăsătoare. Găsesc testul fix unde l-am pus. Unde să-l ascund? Buzunarul de la blugi arată tocmai bine, trag bluza peste să nu se vadă. „Dacă totuși…? Calmă, calmă, nu te gândi. Știi că vei fi dezamăgită. Haide, doar l-ai văzut cu ochii tăi.” I-l inmănez fără prea multe ceremonii, mă asez la mine la birou și aștept. Îl întoarce pe toate părțile, se uită la mine curioasă, se mai uită încă o dată la test. „Asta-i bună, o să îmi zică rezultatul uitându-se la mine?!” Îmi vine să plâng. Nu am chef să aud ceea ce știam deja. Ce rost are să mă agit, este abia prima încercare, când vine în primăvară, cine știe. Alte planuri și idei cresc cu fiecare secundă și nu le pot stăvili.

„Ești însărcinată!” Nu înțeleg. Da, poate în primăvară, unde rămăsese șirul gândurilor mele. Mă strigă pe nume, se ridică și țopăie până la mine. „Chiar ești!!”  Ce să fiu? Nu eram, îi explic că e doar o liniuță, mă uit cu ea la test.”Dar pe aia pală nu ai vazut-o?” Eu, atotștiutoarea, îi răspund că aia e așa de la test, nu de la mine. Probabil așa erau ambele la început și s-a înroșit bine doar una, semn clar că nu! Știe că nu mă poate convinge din vorbe, doar sunt un berbec încăpățănat tare.

„Ia, caută pe google rezultate pozitive la testele Sure Check.” Caut, dau pe imagini. Arătau fix ca al meu. Citesc în amânunt. Simt cum îmi crește pulsul și mușchii feței mi se destind într-un zâmbet. Adică era posibil? Chiar era posibil?? Nu pot crede. Îmi vine să îi sar de gât. Mă rezum la a sugera un nou test, mai bine, înainte de a mă entuziasma mai tare decât oricum eram.

Miercuri seara. Tot frig. Pe jos ghețuș. Mă dau pe gheață și mă amuz pe seama unei alte prietene care moare de frig. Eu tot cu geaca descheiată. Mi-e incredibil de cald și ea dârdâie. Intră cu mine în farmacie și se blochează când mă aude cerând un test de sarcină. „Hai mă, nu voiai să zici nimic! Ești culmea!” Cum eram hotărâtă să fac testul de dimineața, îi fac cu ochiul. „Te anunț mâine dimineață!”

Ajung acasă, mă dezbrac de geacă și o arunc cât colo. Sunt singură acasă. Bun. Unde să pun testul? Mama vine în 30 minute așa că trebuie să îl pun bine acum. Mă așez pe marginea patului. Oare ce ar trebui să simt?  Amețită, nerăbdătoare, cu o mie de întrebări. Trebuie să mă duc la baie. Mă duc involuntar cu testul în mână. Mă uit la el, îl deschid. „Voi citi instrucțiunile doar. Mâine mă trezesc mai devreme și îl fac și dacă-o fi, o anunț pe mami că va fi bunică.” Tot plănuind mă trezesc desigilând testul. „Acum chiar trebuie să îl fac!” De data asta mă asigur că mă uit cât este ceasul înainte de a face testul. Și aștept. Nemișcată. Privesc testul de la depărtare. Fiecare secundă pare cât un minut. Mă ridic nerăbdătoare și privesc spre ferestruica mică a testului: de atunci știu că sunt doi în unu’!

Va urma

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s