Lebni (cremă de brânză libaneză)

Zilele astea mă tot pocnesc o serie de pofte și idei. Astăzi mă opresc asupra unui mic dejun in stil libanez, bunuț și ieftin de preparat, tocmai potrivit dimineților. Merge de minune cu un ceai negru, fierbinte și bine îndulcit, dar acum îl vom înlocui cu un suc de portocale făcut în casă.

Cremă de brânză libaneză

Un mic dejun îmbelșugat

  Ce ne trebuie:

– un iaurt gras de bivolită, oaieși văcuță (eu îl folosesc cu succes pe cel de la Cedra)

– o linguriță de sare

– ulei de măsline

Și atât!

Se amestecă cu încăpățânare iaurtul cu sarea și se toarnă într-o sedilă cu ochiuri mici-mici-mici. Se lasă afară săse scurgă zerul aproximativ 12h, după care se păstrează la frigider. Când iaurtul s-a transformat într-o brânzică, se răstoarnă într-un castron. Puteți în farfurie sau pe felia de pâine și scurgeți 2-3 picături de ulei de măsline. Merge extraordinar cu măsline (Kalamata, sărate) și castravete verde.

Sănătos, sățios și gustos!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s