Adevărul despre viața 2 în 1

„- E greu să fii însărcinată?

– Vai, nu tu, e o plăcere! Toată lumea se oprește și se uită la mine, mă mângâie pe burtă, parcă am înflorit și alta nu! Am așa un glow de sarcină și mă simt extraordinar!”

Și acum adevărul:

Orice carte despre sarcină ai lua în mână iți spune cu lux de amănunte cât de bine, frumoasă, alintată și fericităvei fi atunci când afli despre grăuntele de mac, cum va decurge toată sarcina ca o poveste cu prinți și prințese în care tu deții rolul principal. Cum soarele se va opri în loc să se mire de frumusețea ta, iar luna îți va cânta serenade legănându-ți somnul sub adierea parfumată a florilor de tei și soc. Ajungi, dacă te iei după aceste cărți să te simți ca un prosris doar pentru că sarcina ta este „altfel”.

Momentul aflării, poate fi unul extraordinar de fericit sau o izbucnire în lacrimi – tot de emoție evident – la un sentiment de frică pentru intrarea întru necunoscut, poate chiar panică. Orice stare este absolut normală. Nu ai de ce să te simți vinovată că nu ai sărit doi metri în sus de fericire. Nu. Fiecare femeie, așa cum a lăsat-o Cel de Sus este unică. Să nu mai vorbim de hora de hormoni care fac un cocktail minunat în mintea și în sufletul nostru.

Grețurile, cel mai mare coșmar al oricărei noi mămici. Ele pot ține o zi sau chiar toată sarcina. Și nu, nu au loc doar dimineața. S-or numi ele grețuri de dimineață dar te pot pocni foarte bine la mirosul prânzului colegei de birou, sau al vecinului de la masă de lângă, nu există o regulă. Unele mai norocoase nu dau la boboci nici măcar o dată, alte fete ajung să piardă chiar în greutate în această perioadă. Not to worry, again, everything is absolutely normal!

Picioarele umflate nici picioarele nu scapă de modificări de-alungul sarcinuței. Doamnele picere rețin apă cât cuprinde și par a se dilata, crescând parcă și în lungime. Te poți aștepta să îți crească lăbuțele cu un număr sau chiar două. Nu dispera, de obicei după naștere revin la normal.

Rollercoasterul de emoții va fi prietenul tău nelipsit pentru următoarele 9 luni sau 40 de săptămâni. Vei uita, te vei enerva și vei plânge dintr-o nimica toată pentru a râde în hotote în câteva clipe. Te vei simți singură și neînțeleasă, fericită peste măsură, speriată sau încrezătoare. Cum era vorba aia?  Viața nu înseamnă să aștepți trecerea furtunii ci cum îi faci față! – sigur nu este așa, dar înțelegeți voi esența.

Hainele neîncăpătoare, durerile de spate, de picioare, mâncărimile de burtică, vergeturile și kilogramele în plus sunt doar câteva dintre lucrurile despre care afli pe pielea ta și după lungi săpături.

Nu va panicați! Când vă veți simți puiul mișcând și ulterior când îl veți ține în brațe, toate acestea se vor fi meritat, din plin și fără regrete!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s