Limonadă la minut

Aveam câteva luni și plângeam de mama focului. Sughițam și plângeam. Bunica-mea, ce se gândește ea? Un strop de lămâie stăvilește dorința de sughiț, una-două! Așa că pune în linguriță 2-3 picături și mi le toarnă pe buzițe. Se aștepta să încep să orăcăi ca toate cele! Surpriza totuși a venit atunci când am tăcut instant și mi-a încetat și sughițatul. De atunci mănânc lămâie pe bandă. Citronadă, cu zahăr, cu miere, goală, oricum ar fi, pentru mine nu este niciodată suficientă lămâie.

Și ce ar fi mai bun pe caniculă decât un pahar mare cu limonadă răcoritoare? Vă spun eu: o limonadă proaspătă pentru care nu trebui să storci lămâi la fiecare 5 minute. Vă propun următorul truc:

  • 250 ml zeamă de lămâie
  • 250 ml zeamă de portocală
  • 500 gr zahăr (dacă s-ar putea brun ar fi și mai bine)
  • un vârf de linguriță de ghimbir praf sau 5 cm de ghimbir proaspăt dat prin răzătoare
  • coaja de la 2 lămâi și 2 portocale – spălate bine-bine înainte

Zahărul se amestecă cu praful de ghimbir și coaja de la citrice și se lasă până ce stoarceți cu spor sucul din lămâi și portocale. Se amestecă și se pune la foc mic până ce dă în foc. Lăsați să se răcească, strecurați compoziția de coaja rasă pentru a evita un gust amar  și dați la congelator. Nu îngheață! Va avea consitenta asemănătoare cu cea a mierei zaharisite. Rezistă cam 2 luni la congelator deci puteți face toată vara din ea fără frică!

Pentru a pregăti într-o clipită o limonodă răcoricioasă și sănătoasă nu vă trebuie decât 2 linguri din această compoziție, apă minerală și dacă aveți 2-3 frunzulițe de mentă proaspătă. Mai bun de atât nici că se poate!

Reclame

3 păreri la “Limonadă la minut

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s